OUR PROJECTS |

Cultrual - Kayan Diwan Hayat - KAYAN Diwan Hayat - KAYAN

Type: Public/Cultural

Location: AlSeef, Kuwait

Plot Area: 3,050 sqm

Status: Proposed


Situated on one of Kuwait's busiest roundabouts, AlSeef roundabout design proposal stands at AlSeef Square reflecting the Religious, Cultural and Commercial vistas around it.

By reflecting the scenery around it and still allowing visibility for oncoming traffic, the proposed installation plays with the concept of reflection, the introduction of a water feature and the inclusion of interactive lighting techniques that would celebrate the square and its history using contemporary methods.

As a landscape project, special attention was paid to the existing plant life and a new play of site contouring to create levels and hierarchy to further the experience upon approach from the three main roads that merge into it.

Made up of reinforced translucent glass and transparent cascading walls and a constant dynamic play of light, the redesign pays homage to such structures as Crown Fountain, Cloud Gate, and the Cartier Foundation.

Guided by traffic safety and the drivers' views, the proposal grants viewers maximum visibility, completely unique views from each approachable angle, and vistas reflected through the structure, celebrating moments of the historical buildings that surround the Square.

The redesign of AlSeef Square hoped to create a newly imagined space, celebrating the surrounding landmarks and existing plant life, with modern iconic and dynamic features.

ALSEEF ROUNDABOUT

COPYRIGHTS © 2017 KAYAN OFFICE, ALL RIGHTS RESERVED.

KAYAN