OUR PROJECTS |

Residential - Kayan Veranda - KAYAN Laurel - KAYAN

Type: Residential

Location: Salwa, Kuwait

Plot Area:  1000 sq.m.

Status: Completed in 2010

The single family residence located just 100 meters away from the coast is designed to maximize the outdoor landscape area with an inwardly oriented courtyard. The design is intended to provide the residents with a microclimate away from the traffic noise of the adjacent Gulf Road just outside the fence.


The exterior cladding is a mixture of glass, volcanic grey stone, and light grey stucco. A similar color palette is used for the interior with the addition of cherry wood to add some warmth. The ceiling design and light fixtures enhance the warm ambience and compliment both interior and exterior architectural lines.


To allow the maximum use of landscape area on the ground level, services are located in the basement. The ground floor is a simple L-shape layout consisting of the daily living and dining areas, as well as an office and a guest bedroom, all with views to the garden. Within the parameters of the L-Shape below, the first floor accommodates bedrooms also overlooking the garden. Maintaining a built area within a tight parameter creates a habitable fence-like structure providing maximum privacy to the houses main feature: the large garden and outdoor pool.

LOUNGE VILLA

COPYRIGHTS © 2017 KAYAN OFFICE, ALL RIGHTS RESERVED.

KAYAN